Mechels Klimaatalarm: 5 voor 12

Zing elke zaterdag mee tot de verkiezingen voor het klimaat

Een actie van Klimaan

Zaterdag 6 april 2019 organiseerden we voor het eerst een Mechels Klimaatalarm om 5 voor 12. De alarmklok van de St. Romboutskathedraal luidde en wat later zongen we op de beiaardklanken het klimaatlied. Het solidariteitskoor Boboto en een gitarist zorgden voor extra sfeer. Een spontane mars bracht ons naar het Stadhuis.

Omwille van het grote succes en de nood aan het breedgedragen publieke ‘sense of urgency’ rond een daadkrachtig klimaatbeleid, gaan we er elke zaterdag mee door tot aan de verkiezingen.

Het is letterlijk 5 voor 12 als het op een daadkrachtig klimaatbeleid aankomt. Zoals het Klimaatbetoog van Nic Balthazar nog eens alles op een rijtje zette, hebben we nog slechts 10 jaar om het tij te doen keren. Daarom luiden de Mechelse alarmklokken elke zaterdag tot aan de verkiezingen. Omdat Klimaan ook altijd plezier is, kiezen we ervoor om samen te zingen voor het klimaatlied.

Hierbij ook een warme oproep aan muzikanten en zangers om onze actie extra te laten klinken.

Het is een laagdrempelige actie, na de zaterdagmarkt kom je even voor 10 minuten meezingen en geef je zo een krachtig en positief signaal aan de andere Mechelaars. We willen dat de volgende regering werk maakt van een daadkrachtig klimaatbeleid.